Der er ikke meget, der er mere fransk end kartofler. Det skulle da lige være herbes de Provence! Du skal naturligvis bruge begge ingredienser til denne fantastiske pizza blanche.
Fyldet
500g nye kartofler fra Bretagne
Herbes de Provence fra Provence. Santa Maria blandingen er fra Sverige (sacré bleu!) så lav den fra bunden!
Mascarpone
Fromage de chèvre
Pizzadejen
25g gær
500g hvedemel fra Pariserbassinet
15 g smør kværnet af en ægte femme fatale
3 dl. mælk
1 æg
Olie
Pizzadejen
Glem alt om durummel og ´O Sole Mio. I denne opskrift hersker det fløjlsbløde franskbrød og La Marseillaise! Lun mælken langsomt og kom det i en skål. Tilsæt smuldret gær og rør lidt rundt indtil klumperne er forsvundet. Slå ægget ud, kom smørret i og rør det hele godt sammen. Tilsæt mel og et voilà!
Lad dejen hæve i cirka 30 minutter før du ruller la beauté ud på et stort stykke bagepapir. Fold siderne og pensel dem med madolie. Skorpen bliver så sprød som en fransk kvindestemme.
Fyldet
Uh la la. Nu skal vi til det frække! Vi starter med la crème. Smør den landsforræderiske mascarpone ud på bundens overflade. Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver. Kom skiverne på pizzaen og skær ligeledes vores formidablé fromage de chèvre ud i fine skiver. Kom dem på pizzaen og sæt den i ovnen ved 225 grader i 15 minutter.
Som la grande finale drysser du din hjemmelavede herbes de Provence blanding udover dette franske mesterværk.
Fin.