Æggekage og palmekål

(4 personer) En bagt æggekage, hvor man kan tilsætte det man har af grønt i, og stegte palmeblade til. Nogle råvarer var i posen uge 35&37.

Ingredienser

Æggekagen

  • 10 æg
  • 250 ml madlavningsfløde
  • 1/4 bundt persille
  • 1/2 bundte bladselleri
  • 2 håndfulde bønner (jeg brugte både lilla og grønne)
  • 1 stk stor majroe (kan også bruge feks 2 store kartofler eller 2 pastinakker)
  • 1 løg
  • 1 tsk salt
Palmekål
  • Halvt palmekål
  • 5 fed hvidløg
  • ca 1 tsk lakridsrodpulver (kan også bruge fennikel)
  • Lidt salt og peber

Fremgangsmåde

Skyl bladselleri og bønnerne, snit dem i små stykker (brugte ikke bladene på bladsellerien) og steg i en pande med lidt olje i ca 5 min. Hæld de stegte selleri og bønner i en bradepande. Snit løg og majroe i små terninger, steg i lidt olje i ca 5 min og hæld i bradependen.

Pisk æg og fløde sammen i en bolle. Hak persillen fint og kom i bollen. Strø i salt og bland sammen. Hæld blandingen over grøntsagerne i bradepanden. Bag i en forvarmet ovn i 200 grader i 20 min eller til kagen er gyldenbrun.

Finhak hvidløgen. Skær palmekålen i mindre stykker og blanchér den i kogende vand. Varm olien op i en gryde og tilsæt palmekål, hvidløg og lakridsrodpulver. Rør det godt sammen og krydre med salt og peber.

Tilføjet af Heidi

20120917-131252.jpg

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Optionally add an image (JPEG only)