(4 personer) En bagt æggekage, hvor man kan tilsætte det man har af grønt i, og stegte palmeblade til. Nogle råvarer var i posen uge 35&37.
Ingredienser
Æggekagen
- 10 æg
- 250 ml madlavningsfløde
- 1/4 bundt persille
- 1/2 bundte bladselleri
- 2 håndfulde bønner (jeg brugte både lilla og grønne)
- 1 stk stor majroe (kan også bruge feks 2 store kartofler eller 2 pastinakker)
- 1 løg
- 1 tsk salt
- Halvt palmekål
- 5 fed hvidløg
- ca 1 tsk lakridsrodpulver (kan også bruge fennikel)
- Lidt salt og peber
Fremgangsmåde
Skyl bladselleri og bønnerne, snit dem i små stykker (brugte ikke bladene på bladsellerien) og steg i en pande med lidt olje i ca 5 min. Hæld de stegte selleri og bønner i en bradepande. Snit løg og majroe i små terninger, steg i lidt olje i ca 5 min og hæld i bradependen.
Pisk æg og fløde sammen i en bolle. Hak persillen fint og kom i bollen. Strø i salt og bland sammen. Hæld blandingen over grøntsagerne i bradepanden. Bag i en forvarmet ovn i 200 grader i 20 min eller til kagen er gyldenbrun.
Finhak hvidløgen. Skær palmekålen i mindre stykker og blanchér den i kogende vand. Varm olien op i en gryde og tilsæt palmekål, hvidløg og lakridsrodpulver. Rør det godt sammen og krydre med salt og peber.
Tilføjet af Heidi