Opskriften på birkeskage, har jeg fra Christa Alstrups bog “Køkkenfryd – en almanak over årets smukkeste råvarer”. Den er super lækker og ret nem at gå til.
Ingredienser
- springform 24cm
- smør og bagepapir til formen
- 100 g mandler
- 2-3 tsk citronskal, fintrevet
- 170 g sukker
- 60 g (hvede)mel
- 1 tsk bagepulver
- 80 g blå birkes
- 100 g smør, smeltet
- 4 æggehvider
- 150 g flormelis
- 2 spsk citronsaft
Tænd ovnen på 175 celcius.
Smør formen (kan udelades). Læg tilklippet bagepapir i formen.
Skold mandlerne og smut dem. Tør dem et par minutter i den varme ovn, uden de tager farve. Blend eller hak dem fint med citronskallen. Tilsæt sukker, mel, bagepulver og birkes og rør det sammen.
Tilsæt nu det smeltede smør og rør dejmassen godt igennem.
Pisk æggehviderne stiv og vend det lidt efter lidt i dejen.
Hæld dejen i formen og bag den i ca. 35 min. på den midterste rist.
For at teste om kagen er færdig, kan man stikke en nål i, hvis der ikke hænger noget ved, er kagen færdig.
Til glasuren:
Rør flormelis og cirtonsaft glat og smør det på den endnu varme kage.
Lad kagen køle af inden den skal spises.
Man kan evt. pynte kagen med lidt revet citron- eller limeskal.
Tilføjet af (Marie-Louise)