Blomkålssuppe med persilledys og rugbrødscroutoner

En lækker supper med blomkål og kartofler.

Ingredienser

  • 1/2 blomkål
  • 1 løg
  • 100g kartofler
  • 1 kvist timian
  • 1-2 dl. piskefløde
  • 1/2 citron
  • Olie, salt, peber
  • 3-4 sk. rugbrød
  • Smør
  • Persille

Fremgangsmåde

Pil løget og skær det i skiver fra top til bund. Sautér det i olien. Rens blomkålen og del den i buketter. Skær stokken i stykker og pluk nogle små blomkålsbuketter, som lægges til side. Skræl kartoflerne og skær dem i stykker. Tilsæt så blomkål, kartofler, timian og ½ l vand til løgene og kog det hele mørt under et låg. Blend det så sammen med piskefløden, gerne med en stavblender. Kog til sidst blomkålsbuketterne med i et par minuter og smag til med salt, peber og citronsaft.

Skær rugbrødet i tern og rist dem på en pande i lidt smør.

Server suppen med croutonerne og et drys frisk persille.

Tilføjet af familien på 3.
Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Optionally add an image (JPEG only)