En lækker supper med blomkål og kartofler.
Ingredienser
- 1/2 blomkål
- 1 løg
- 100g kartofler
- 1 kvist timian
- 1-2 dl. piskefløde
- 1/2 citron
- Olie, salt, peber
- 3-4 sk. rugbrød
- Smør
- Persille
Fremgangsmåde
Pil løget og skær det i skiver fra top til bund. Sautér det i olien. Rens blomkålen og del den i buketter. Skær stokken i stykker og pluk nogle små blomkålsbuketter, som lægges til side. Skræl kartoflerne og skær dem i stykker. Tilsæt så blomkål, kartofler, timian og ½ l vand til løgene og kog det hele mørt under et låg. Blend det så sammen med piskefløden, gerne med en stavblender. Kog til sidst blomkålsbuketterne med i et par minuter og smag til med salt, peber og citronsaft.
Skær rugbrødet i tern og rist dem på en pande i lidt smør.
Server suppen med croutonerne og et drys frisk persille.
Tilføjet af familien på 3.