Bønneotto med det du altid har i køleskabet
Ingredienser
- Hvide bønner (kogte, 70 g pr person)
- Svampe fx kejserhatte (hvis du ikke har svampe kan du vælge frit mellem grøntsagerne i køleskabet – fx jordskokker, selleri eller rødbede)
- 1,5 dl tør hvidvin
- 1,5 dl bouillon
- 2 hvide løg
- 2 røde løg
- 2 fed hvidløg
- 1/2 Citron
- Fast ost fx vesterhavsost
- Olivenolie
- Frisk timian, evt. frisk koriander
- Salt og peber
Fremgangsmåde
Sæt bønnerne til udblødning natten over og kog dem i ca. en time til de ikke længere er hårde.
Snit løg og hvidløg fint og steg dem i olie til de er gyldne. Tilsæt svampe i tynde skiver og steg dem med i ca 1 minut. Tilsæt hvidvin og lad det koge ind. Skru ned for varmen og tilsæt bønner og bouillon. Lad det koge ind i 3-4 minutter. Tilsæt lidt revet ost, en håndfuld frisk timian og saften fra en halv citron. Smag til med salt og peber.
Server med revet citronskal på toppen og evt. frisk koriander.
Tilføjet af Trine, familien på 3.