Dejlig bulgursalat med rosenkål og æbler. Fra fællesspisning KBHFF Østerbro, d. 1. marts.
Ingredienser
- 250g grov bulgur
- 4 dl vand
- 150g tørrede abrikoser/syrlige æbler
- 100g rosenkål (fjern de yderste blade)
- 50g mandler
- 8 spsk hakket persille
- 2 spsk hakket mynte
- 5 spsk. olivenolie
- 3 spsk. citronsaft
- salt + peber
Fremgangsmåde
Kog noget vand og blancher rosekålen ved at hælde kogende vand over bladene, som ligger i et dørslag. Lad dem køle af, og skær rosenkål og abrikoser/æbler i mindre stykker. Bulguren overhældes med kogende vand, og trækker ca. ½ time (dryp af i en sigte, hvis nødvendig). Rist mandlerne på en tør pande, hak dem herefter groft. Bland olivenolie, citronsaft, salt + peber og bland alle ingredienserne sammen.
Tilføjet af Hanne Scheller