En meget velsmagende ayurvedisk ret, der kan tilberedes både som suppe og som en grøntsagsret – meget velsmagende og jeg kan kun anbefale de indiske krydderier, som er en uvurdlig sundhedskilde.
l dl halve og afskallede mungbønner
1 spsk smør og 1 spsk olivenolie
1 middelstor løg
2 gulerødder
2 dl fersk sinat
ca. 5 cm squach
1 tomat
1 tsk spidskommen
2 tsk revet ingefær
½ tsk gurkemeje
½ tsk koriander
½ tsk fennikel
nymalet sort peber
lidt rørsukker
½ tsk havsalt
5 dl kogt vand eller mere hvis du ønsker suppe
½ del persille eller frisk koriander
smelt smørret sammen med olien og bland de hakkede løg i sammen med kydderierne nogle minutter indtil det har taget farve uden at det brænder på. Bland de skyllede mungbønner i og steg dem med. Tilsæt de skivede og hakkede grøntsager og det kogte vand og lad det koge ved god varme indtil dallen er blød – ca. 30 min. Til sidst salt og det hakkede persille.
Serveres med mangochutney og lime