Dal (Mungbønnesuppe)

En meget velsmagende ayurvedisk ret, der kan tilberedes både som suppe og som en grøntsagsret – meget velsmagende og jeg kan kun anbefale de indiske krydderier, som er en uvurdlig sundhedskilde.

 

l dl halve og afskallede mungbønner

1 spsk smør og 1 spsk olivenolie

1 middelstor løg

2 gulerødder

2 dl fersk sinat

ca. 5 cm squach

1 tomat

1 tsk spidskommen

2 tsk revet ingefær

½ tsk gurkemeje

½ tsk koriander

½ tsk fennikel

nymalet sort peber

lidt rørsukker

½ tsk havsalt

5 dl kogt vand eller mere hvis du ønsker suppe

½ del persille eller frisk koriander

smelt smørret sammen med olien og bland de hakkede løg i sammen med kydderierne nogle minutter indtil det har taget farve uden at det brænder på. Bland de skyllede mungbønner i og steg dem med. Tilsæt de skivede og hakkede grøntsager og det kogte vand og lad det koge ved god varme indtil dallen er blød – ca. 30 min. Til sidst salt og det hakkede persille.

Serveres med mangochutney og lime

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Optionally add an image (JPEG only)