Nørrebro smagsprøve uge 6-2014
Selvom du ikke er vild med selleri kan du nok godt lide suppen. Og børn slubrer den i sig som “favoritsuppen”
Ingredienser
- 1 knoldselleri
- 2 løg
- 2 kartofler
- 2 dl fløde
- 1-1½ liter boullion (kan være 2 terninger og kogende vand)
- olie eller smør
- salt, peber, sukker
- evt: citron, hvidvin
Tilbehør: Brødcroutoner stegt i olivenolie med lidt hvidløg eller parmaskinke stegt sprød i ovnen 6 min
Fremgangsmåde
Løgene skæres i små tern og steges i olie eller smør uden at tage farve.
Sellerien skrælles og skæres i små tern. Disse steges med løgene til de bliver bløde (må heller ikke tage for meget farve). De skrællede kartofler skæres i tern og tilsættes sammen med boullion – færdig eller 2 terninger og kogende vand.
Nu simrer suppen 20-30 min.
Herefter pureres den med stavblender. Tilsæt ca 2 dl fløde. Varmes igennem og smages til med lidt salt, peber og 1 tsk sukker.
Bliver bare ekstra lækker af et skvæt hvidvin og lidt citronsaft eller revet citronskal- det var der dog ikke i smagsprøven på Nørrebro uge 6.
Kan serveres med brødcroutoner, der ristes på varm pande med olivenolie og lidt presset hvidløg. Eller hele skiver parmaskinke på bagepapir i ovn, ca 6 min v. 200*C
Tilføjet af Francisca Listov-Saabye
1 comment for “Favoritsuppen aka Nørrebro Sellerisuppe”