Favoritsuppen aka Nørrebro Sellerisuppe

Nørrebro smagsprøve uge 6-2014

Selvom du ikke er vild med selleri kan du nok godt lide suppen. Og børn slubrer den i sig som “favoritsuppen”

Ingredienser

  • 1 knoldselleri
  • 2 løg
  • 2 kartofler
  • 2 dl fløde
  • 1-1½ liter boullion (kan være 2 terninger og kogende vand)
  • olie eller smør
  • salt, peber, sukker
  • evt: citron, hvidvin

Tilbehør: Brødcroutoner stegt i olivenolie med lidt hvidløg eller parmaskinke stegt sprød i ovnen 6 min

Fremgangsmåde

Løgene skæres i små tern og steges i olie eller smør uden at tage farve.

Sellerien skrælles og skæres i små tern. Disse steges med løgene til de bliver bløde (må heller ikke tage for meget farve). De skrællede kartofler skæres i tern og tilsættes sammen med boullion – færdig eller 2 terninger og kogende vand.

Nu simrer suppen 20-30 min.

Herefter pureres den med stavblender. Tilsæt ca 2 dl fløde. Varmes igennem og smages til med lidt salt, peber og 1 tsk sukker.

Bliver bare ekstra lækker af et skvæt hvidvin og lidt citronsaft eller revet citronskal- det var der dog ikke i smagsprøven på Nørrebro uge 6.

Kan serveres med brødcroutoner, der ristes på varm pande med olivenolie og lidt presset hvidløg. Eller hele skiver parmaskinke på bagepapir i ovn, ca 6 min v. 200*C

Tilføjet af Francisca Listov-Saabye
Print Friendly, PDF & Email

1 comment for “Favoritsuppen aka Nørrebro Sellerisuppe

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Optionally add an image (JPEG only)