En flæskestegssandwich med kold steg, grønkål, fennikel, æble, agurkesalat, vesterhavsost og hjemmelavet aioli. Perfekt til en søndag aften i efteråret.
Ingredienser
- Grov bolle. Helst hjemmebagt.
- Kold flæskesteg. Andet steg (okse, lam osv.) kan også bruges
- 2 stængler frisk grønkål
- 1 Fennikel
- 2 æbler. Helst et syrligt og sprødt et. Elstar er fantastisk.
- Vesterhavsost. Andet fast ost kan også bruges, fx. Manchego.
- Aioli (se opskrift længere nede)
- Agurkesalat. Brug din ynglingsopskrift på agurkesalat
Fremgangsmåde
Den kolde steg skæres i mm tynde skiver.
Fennikel og æble skæres lige ledes i tynde skiver.
Grønkålen hakkes fint. Kålen kan evt vendes med lidt olie og eddike.
Bollen skæres over og smøres med aioli. Fyldet lægges i bollen og sandwichen er klar til at blive spist.
Aioli:
Aioli laver jeg på følgende måde.
-
2 pasturiseret æggeblommer
-
Neutral olie (ikke koldpresset rapsolie, da er alt for kraftig i sagen)
-
Dijon sennep
-
Eddike. (Vælg selv hvilken type, men æble eller sherry passer godt til
-
salt og peber
-
2-3 fed hvidløg
-
Evt. frisk timian
Æggeblommerne blandes med sennep, eddike, salt og peber i en skål. Olien piskes langsomt i indtil du har en mayonaise. Hvidløget presses eller rives og blandes i. Mængden af hvidløg kan justeres alt efter hvor stærk aiolien ønskes. Timian hakkes fint og røres i.
Den skarpe læser vil bemærke at sandwichen på billedet ikke indholder grønkål og vesterhavsost, men derimod manchego og salat. Det var desværre ikke muligt at få grønkål og vesterhavsost den dag.
Tilføjet af Mads Hjortgaard