Ingredienser
- Lidt olivenolie
- 1 fed hvidløg
- salt, peber og revet muskat
- 2-3 dl fløde
- 2 almindelige tomater eller en halv bakke san marzano eller cherrytomater
- 1 sølvbede
Fremgangsmåde
Skyl sølvbeden og del bladene fra stokkene. Skær stokkene i skiver på skrå og bladene i strimler. Del tomaterne på midten, udkern og skær kødet i tern (hvis du bruger de mindre tomatsorter skæres de i kvarte eller halve, alt efter hvad du godt kan lide). Kom lidt olie i en gryde, varm op og sauter stokkene. Tag dem op af gryden. Kog nu fløden ned til den tykner, smag til med salt, peber og muskat og vend de sauterede stokke i, kog op og vend bladene i. Smag til med salt og peber, Server straks og drys tomattern over. Spis som luksus til fisk eller lammesteg eller vendt med friskkogt spaghetti, gerne krydret med lidt chili i stedet for muskat.