Gammeldags æblekage

En simpel opskrift på en lækker æblekage som man plejede at lave den.

Opskrift på 6 personer

Ingredienser

  • Mos af 1,5 kg. æbler – erne en kvæde i småstykker.
  • 3dl. rasp (evt makroner)
  • 2dl. sukker (hvis makroner så mindre)
  • en stang vanille
  • 100 g. smør

Start med at skrælle og snitte æblerne ud i både.

Ned i en gryde og damp dem ved svag varme med en lille sjat vand og sukker.

Smelt smørret på en pande (og sukker), rør raspen i og lad den steges  sprød.

Læg æblemos og rasp lagvist i et smurt ildfast fad – slut med raspen øverst.

Bages tilsidst i ovnen i ca.30 min ved 165 grader.

Nydes med masser af flødeskum eller lidt æblegele

– Opskriften blev prøvet af på en masse sultne maver på  en folkekøkken-madtjans en tidlig efterårsaften i ff. Efterårsferien havde bragt røde ingrid-marie æbler med sig fra det eksotiske fejø som vi nød mere end godt af i ffs hjemmebageri. Så også lige en personlig tak til alle de friske plukkere for de skønherlige æbler der løftede æblekagerne op i nye højder.

(Der blev desuden også lavet nogle små pærerkager ud fra samme opskrift – dog lidt mindre sukker.)

Husk at et æble om dagen holder lægen for døren – så gang i de gryder

Tilføjet af Emilie
Print Friendly, PDF & Email

1 comment for “Gammeldags æblekage

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Optionally add an image (JPEG only)