En simpel opskrift på en lækker æblekage som man plejede at lave den.
Opskrift på 6 personer
Ingredienser
- Mos af 1,5 kg. æbler – erne en kvæde i småstykker.
- 3dl. rasp (evt makroner)
- 2dl. sukker (hvis makroner så mindre)
- en stang vanille
- 100 g. smør
Start med at skrælle og snitte æblerne ud i både.
Ned i en gryde og damp dem ved svag varme med en lille sjat vand og sukker.
Smelt smørret på en pande (og sukker), rør raspen i og lad den steges sprød.
Læg æblemos og rasp lagvist i et smurt ildfast fad – slut med raspen øverst.
Bages tilsidst i ovnen i ca.30 min ved 165 grader.
Nydes med masser af flødeskum eller lidt æblegele
– Opskriften blev prøvet af på en masse sultne maver på en folkekøkken-madtjans en tidlig efterårsaften i ff. Efterårsferien havde bragt røde ingrid-marie æbler med sig fra det eksotiske fejø som vi nød mere end godt af i ffs hjemmebageri. Så også lige en personlig tak til alle de friske plukkere for de skønherlige æbler der løftede æblekagerne op i nye højder.
(Der blev desuden også lavet nogle små pærerkager ud fra samme opskrift – dog lidt mindre sukker.)
Husk at et æble om dagen holder lægen for døren – så gang i de gryder
Tilføjet af Emilie
1 comment for “Gammeldags æblekage”