Græskarbrød (a la Camilla Plum)

Ingredienser

  • 250 g fromage blanc
  • 10 g økologisk gær
  • 5 dl håndvarmt vand
  • 1,5 spsk. groft salt a 15 ml
  • ca. 1 kg bagestærkt mel – f.eks. en blanding af italiensk blød hvede og almindelig hvede af god kvalitet
  • ½ dl olivenolie
  • 1 tsk. knuste kardemommefrø
  • reven skal af 2 citroner
  • 300 g revet græskar og mere, hvis man synes
  • ekstra olie til udrulning
  • 50 g græskarkerner
  • 10 kanelstænger eller små grene
  • Glasur:
  • 4 spsk. orangeblomstvand
  • 2 spsk. græskarkerneolie eller smeltet smør
  • 2 spsk. honning

Fremgangsmåde

Rør gæren ud i vandet, og ælt resten af ingredienserne til dejen i. Men hold 1/3 af melet tilbage. Ælt til en jævn dej. Det er
muligt, alt melet skal bruges, det kommer an på typen. Dejen skal være blød, men ikke klistret. Lad den hæve, til den er stor og spændt til bristepunktet, mindst dobbelt størrelse. Enten lunt på nogle timer eller køligt natten over.

Hæld olivenolie ud på bordet, til der dannes en film på bordet, hvor der er plads til dejen. Vælt den ud på olien. Form dejen med hænderne til ca. 10 kuglerunde brød. Skær riller i på højkant, så der dannes segmenter ligesom i et græskar. Prop græskarkernerne ind i rillerne. Stik en kanelstang i hvert brød som stilk.

Læg dem på bagepapir på bordet, og lad dem hæve igen til dobbelt størrelse. Hvis de hæver for meget på midten, kan de flades lidt ud undervejs i hævningen.

Bag ved 220 grader i ca. 20 min., men hold øje; når de er smukt brune og føles lette, er de færdige. Smelt smør/græskarkerneolie,
honning og orangeblomstvand sammen i en lille gryde, og pensl brødene med det, når de kommer ud af ovnen. Pak dem straks ind
i fugtige viskestykker.

Spis dem, mens de er varme. De kan evt. varmes næste dag, men det er et brød, der skal spises friskt.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Optionally add an image (JPEG only)