Ingredienser
- 3 æg
- 3 1/2 dl råsukker
- 5-6 dl groftrevet græskar
- 1 1/2 dl raps- eller olivenolie
- 3 1/2 dl hvedemel
- 1/2 tsk bagepulver
- 1 tsk natron
- 1 tsk salt
- 1 1/2 tsk revet, frisk ingefær
- 1 tsk kardemomme
- 1/2 tsk muskatnød
- 2 tsk kanel
- 100 g mørk chokolade
- 2 dl nødder eller mandler
- sesamfrø til formen
Fremgangsmåde
Smør en springform og drys den med sesamfrø.
Varm ovnen op til 175°C.
Pisk æg og sukker luftigt.
Rør græskar og olie i.
Bland hvedemel, bagepulver, natron og alle krydderierne.
Hak chokoladen og nødderne groft.
Rør melblandingen i æggemassen og vend chokolade og nødder i.
Hæld dejen i formen og bag kagen i ca. 1 time i den nederste del af ovnen.