Græskarkage med nødder og chokolade

Ingredienser

  • 3 æg
  • 3 1/2 dl råsukker
  • 5-6 dl groftrevet græskar
  • 1 1/2 dl raps- eller olivenolie
  • 3 1/2 dl hvedemel
  • 1/2 tsk bagepulver
  • 1 tsk natron
  • 1 tsk salt
  • 1 1/2 tsk revet, frisk ingefær
  • 1 tsk kardemomme
  • 1/2 tsk muskatnød
  • 2 tsk kanel
  • 100 g mørk chokolade
  • 2 dl nødder eller mandler
  • sesamfrø til formen

Fremgangsmåde

Smør en springform og drys den med sesamfrø.
Varm ovnen op til 175°C.
Pisk æg og sukker luftigt.
Rør græskar og olie i.
Bland hvedemel, bagepulver, natron og alle krydderierne.
Hak chokoladen og nødderne groft.
Rør melblandingen i æggemassen og vend chokolade og nødder i.
Hæld dejen i formen og bag kagen i ca. 1 time i den nederste del af ovnen.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Optionally add an image (JPEG only)