600 g / 3 ruller Fillo dej optøet (Kan købes i Føtex)
ca. 350 g sukker blandet med 2-3 tsk. vanilje
ca. 1.5 dl madolie (raps, solsikke)
Formen ( ca.str. 30x3ocm) pensles med olie, og første plade fillo dej der lægges på, pensles kun med olie, mens næste pensles med olie og drysses med en spsk. sukker. En god håndfuld revet græskar fordeles over næste plade, og derefter drysses med to spsk. sukker. Sådan fortsættes skiftevis, en plade penslet med olie og drysset med sukker, og en plade med græskar og sukker. Det hele skal gøres med let hånd, uden at trykke på pladerne. Afsluttes med tre plader, to med olie og sukker, mens den sidste er penslet kun med olie og lidt vand.
Bages på næstnederste rille i forvarmet ovn ved 180°C i ca. 45 min. alt afhængig af kagens tykkelse. Kagen er færdigbagt, når den har fået en jævn dejlig lysebrun overflade ( franskbrød-farve) og samtidigt dufter meget af bagt græskar og vanilje.