Græskarkage med fillo dej

Ingredienser:
1 kg  græskar-hokaido/butternut, Galeuse d’Eysine , ca. 800 g revet græskar
600 g / 3 ruller Fillo dej optøet  (Kan købes i Føtex)
ca. 350 g sukker blandet med 2-3 tsk. vanilje
ca. 1.5 dl  madolie (raps, solsikke)
Fremgangsmåde:
Græskarret deles i to, kærnerne og det bløde skrabes ud med en ske, skæres i både og skrælles. “Bådene” rives på den grove side af rivejernet, eller på foodprocessoren. Længden af  Fillo dejen tilpasses egen kageform , der skæres evt. lidt af rullen af , og resterne bruges senere, under græskar-laget, midt i kagen . Fillo dejen dækkes med et viskestykke eller plastikfolie, så den ikke tørrer ud.

Formen ( ca.str. 30x3ocm) pensles med olie, og første plade fillo dej der lægges på,  pensles  kun med olie, mens næste  pensles med olie og drysses med en spsk. sukker.  En god  håndfuld revet græskar fordeles over næste plade, og derefter drysses med to spsk. sukker. Sådan fortsættes skiftevis, en plade penslet med olie og drysset med sukker, og en plade med græskar og sukker. Det hele skal gøres med let hånd, uden at trykke på pladerne. Afsluttes med  tre plader, to med olie og sukker, mens den sidste er penslet kun med olie og lidt vand.

Bages på næstnederste rille i forvarmet ovn ved 180°C i  ca. 45 min. alt afhængig af kagens tykkelse. Kagen er færdigbagt, når den har fået en jævn dejlig lysebrun overflade ( franskbrød-farve) og samtidigt dufter meget af bagt græskar og vanilje.

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Optionally add an image (JPEG only)