Ingredienser
- 2-3 kartofler (ca. 200 g.)
- ½ lille hokkaido græskar
- ½ løg (ca. 30 g.) eller porre.
- Marinade
- 2-3 spsk. olivenolie
- 1 fed hvidløg
- 2 tsk. salt
- Peber
- Rosmarin eller andre tørrede krydderurter efter smag
Fremgangsmåde
Skær hokkaidoen over på midten og udkern den ene halvdel med en teske. Skær den i mindre stykker, og riv den ned i en skål. Hvis den er økologisk rives den med skæl på. Skræl og riv kartoflerne. Skyl dem kort i en si og kom dem i skålen med den revne hokkaido.
Løget pilles, rives og tilsættes blandningen. Tilsæt marinaden og rør det hele godt sammen. Lad blandingen stå lidt og hæld derefter eventuelt overskydende væske fra. Hæld olie på en stor støbejernspande og opvarm den, til den næsten ryger. Sæt nu kartoffeldejen på panden som små (5- 8 cm i diameter) flade klatkager og steg dem gyldne på begge sider. Læg dem på fedtsugende papir et øjeblik og server straks.
Latkes kan også bages i ovnen. På den måde kan du bruge mindre olie.