Græskarmarmelade

Græskarmarmelade smager lidt som orangemarmelade – lidt sød og lidt bitter

Ingredienser

  • 2,5 kg. græskarkød uden skal
  • 4 stk. citroner
  • 4 stk. appelsiner
  • 1,5 dl. citronsaft
  • 850 gr. sukker
  • 2 poser Melatin (fra Tørsleff. Kan fås i bl.a. Føtex og Rema 1000)

Fremgang

  1. Græskarkødet skæres ud i de ønskede størrelse med en kniv eller med et mandolin-jern
  2. Skallerne fra citrusfrugterne skæres ud i de ønskede størrelser
  3. Op i en eller flere gryder
  4. Råvarerne koges møre (ca. 2o min. uden vand !)
  5. Melatinen (som er i pulverform) tilsættes og der røres rundt
  6. Sukker tilsættes. Begynd med mindre mængder og smag det ‘op’ indtil det har den ønskede sødme
  7. Tilsæt vand, ca. 3 dl. eller efter ønske.
  8. Glassene og lågene skylles i 1 spsk. Atamon. (Det rækker til ca. 5 glas).
  9. Hæld marmeladen i glassene, mens den er lun.
  10. Sæt på køl
Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Optionally add an image (JPEG only)