Græskarmarmelade smager lidt som orangemarmelade – lidt sød og lidt bitter
Ingredienser
- 2,5 kg. græskarkød uden skal
- 4 stk. citroner
- 4 stk. appelsiner
- 1,5 dl. citronsaft
- 850 gr. sukker
- 2 poser Melatin (fra Tørsleff. Kan fås i bl.a. Føtex og Rema 1000)
Fremgang
- Græskarkødet skæres ud i de ønskede størrelse med en kniv eller med et mandolin-jern
- Skallerne fra citrusfrugterne skæres ud i de ønskede størrelser
- Op i en eller flere gryder
- Råvarerne koges møre (ca. 2o min. uden vand !)
- Melatinen (som er i pulverform) tilsættes og der røres rundt
- Sukker tilsættes. Begynd med mindre mængder og smag det ‘op’ indtil det har den ønskede sødme
- Tilsæt vand, ca. 3 dl. eller efter ønske.
- Glassene og lågene skylles i 1 spsk. Atamon. (Det rækker til ca. 5 glas).
- Hæld marmeladen i glassene, mens den er lun.
- Sæt på køl