Græskarrisotto

 

Efterårsvarianten af en klassiker.

Ingredienser

  • 1/2 græskar (kerner skal også bruges)
  • 2-3 spsk. smør

 

  • 1 løg, hakket
  • 2 fed hvidløg, finhakket
  • 2 dl hvidhvin – resten drikkes med fordel til maden
  • ca en liter grøntagsboullion
  • 2 kopper risottoris (grødris kan også bruges)
  • ca 50 g revet paramasan

Fremgangsmåde

  • Skær skallen græskaret, og derefter græskaret i små tern
  • Kog i ca. 15 minutter, til de er møre
  • Hæld vandet fra, og tilsæt smør
  • Det hele blendes og sættes til side

 

  • Steg løg og hvidløg i lidt smør. Krydres med lidt peber,
  • Skyl risene, og steg i ca 1 min H
  • Hæld hvidvin over, og steg, indtil vinen er fordampet
  • Tilsæt bouillon lidt efter lidt. Dette gentages til risene er møre (ca 20 min)
  • Tilsæt græskarmosen og friskrevet parmesan
  • Smag risottoen til med salt og peber
  • Rist græskarkernerne, og brug som topping

Tip:

  • Ekstra smagstilsætning: chili, salvie
  • Ekstra topping: stekt skinke i bider, persille, timian
  • Tilbehør: grøn salat, godt brød
Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Optionally add an image (JPEG only)