Ingredienser
- 0,5 kg. persillerødder
- 1 bundt bredbladet persille
- 1 kartoffel
- lys hønse- eller grøntsagsfond
- 1 skalotteløg
- 1 dl. hvidvin
- salt og peber
- 1 dusin østers
- lidt citronsaft
- 50 g. smør
Fremgangsmåde
Læs hele opskriften først.
Vask og skræl alle urterne. Hak persillen inkl. noget af stilken meget groft og sæt til side. Skær persillerødder, løg og kartoflen i mindre stykker.
Sauter løg og persille i lidt af smørret. Tilsæt hvidvin og kog ind til det halve. Tilsæt kartoflen og dæk med fond. Kog under låg og svag varme til alt er helt mørt. Hæld grydens indhold op i en blender. Pas på når du blender varm suppe – tilsæt evt. suppen til blenderen mens den kører – så “eksploderer” suppen ikke op af blenderen. Tilsæt hakket persille og resten af smørret til blenderen og lad den køre til den er flot grøn.
Passér den varme suppe gennem en sigte tilbage i gryden og hold den varm.
I medens: Find fire brandvarme dybe tallerkner. Åbn alle østers. Læg fire rå østers uden skal i hver tallerken, smag suppen til med salt og citron, varm den op til kogepunktet og fordel suppen i de fire tallerkner.
Velbekomme.
Tilføjet af (kollerful)