Denne krydrede suppe mætter maven og holder hjertet varmt. Den er kreeret i anledning af november, som af Vegan Society er erklæret for international veganermåned og markeres verden over. Helt uden dyr, æg og mælkeprodukter. Enjoy!
Ingredienser
- Røde linser – rødløg – kartofler – gulerødder – olivenolie – korianderfrø – spidskommen – grønsagsbouillon (Herbamare) – koncentret tomatpure – æbler – chili – porrer. Spis rugbrød til.
Fremgangsmåde
Krydret grønsagssuppe med linser og porre-æble-topping
Suppe til fire portioner:
Skyl 100 g røde linser og lad dem dryppe godt af i en sigte. Vask og skær 2 rødløg, 2 store kartofler og 2 store gulerødder i små tern. Svits det hele i varm olivenolie i en stor gryde. Tilsæt 2 spsk. konc. tomat, 2 tsk. hele korianderfrø og 2 tsk. spidskommen og svits videre et par minutter. Hæld 1½ liter grønsagsbouillon (gerne Herbamare opløst i kogende vand). Lad det hele koge ca. 30 min. Når linserne er møre, blendes halvdelen og hældes tilbage i gryden. Juster evt. konsistensen med mere bouillon og smag til med salt og peber.
Topping:
Vask og skær et par æbler i meget små tern. Vend dem i saften af ½-1 citron. Vask ½ porre godt og hak den fint eller skær den i tynde strimler. Vask og skær et lille stykke chili i meget tynde strimler. Bland æble, porre og chili med et par spsk. olivenolie og lidt salt. Hæld suppen op og læg en stor skefuld topping i midten. Spis godt (rug)brød til.
God appetit! Mathias og Karin Elrød