Grøntsagsdunser som varm tilbehør til salater og brød, kan med fordel serveres til en dip eller dressing med sennep – mums.
Fra fællesspisning KBHFF Østerbro, d. 1.marts.
Ingredienser
- 300g kartofler
- 2 ½ dl hvedemel (evt. lidt mere)
- 1 tsk. salt
- 1 tsk. garam marsala
- ½ tsk. paprika
- 1 spsk. olivenolie
- 2,5 dl vand
- 2 spsk. yoghurt naturel
- 1 tsk. finthakket grøn chili
- 1 spsk. citronsaft
- 300g blandede rodfrugter
- 1 rødløg
- 1 dl finthakket spinat
- 1 dl olie til stegning
- frisk koriander
Fremgangsmåde
Skræl kartofler, kog dem møre og afkøl dem. Bland mel, salt, garam marsala, paprika sammen i en skål og rør det med olivenolie, vand, yoghurt, citronsaft og chili. Skræl og skær rodfrugterne, kartofler og rødløg i små tern, og vend dem i dejen sammen med spinat. Opvarm en pande med lidt olie og steg klatkagerne til de er gyldne og sprøde på begge sider. Krydr med salt og peber, kom koriander over før servering.
TIP: For at lave dellerne hurtigere, kan de også brunes på panden og bages færdige i ovnen i ca. 10 min. ved 200*C.
Tilføjet af Hanne Scheller