Grøntsagspate med ovnstegte kartofler og peberrodscreme

Grøntsags pate med kartofler og peberrodscreme
27. marts 2012

500g rødbeder
3 gulerødder
3 pastinakker
3 sellerirøder
2 Løg
Hvidløg efter smag
Chili, salt og peper efter smag
Grøntsagsbouillon. Ca. ½ liter så massen er våd uden at være flydende
3 æg
4 spsk. cous cous
Reven ost efter smag

Tilbehør:
1 kg kartofler
Olivenolie
Timian
Græsk youghurt
Frisk peberrod

Riv gulerødder, rødbede, pastinak, persillerod groft. Hak løg, hvidløg og frisk chili. Bland det i skål med æg, cous cous, og bouillon og smag til med salt, peper og evt. revet ost. Læg massen i smurt ildfast fad eller bageform og drys med revet ost. Bag i ca. 45 minutter til massen er fast og brun.

Vask kartofler og skær dem i både. Bland dem med olie, salt og timian i ildfast fad og bag dem til møre og brune. 30-40 minutter.

Server med peberrodscreme. Rør græsk youghurt (eller skyr) med revet peberrod, smag til med salt. Hvis du ønsker en tyndere creme kan der røres mælk i efter behov.

Print Friendly, PDF & Email

Post navigation

1 comment for “Grøntsagspate med ovnstegte kartofler og peberrodscreme

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Optionally add an image (JPEG only)