Gule ærter til 6-8 personer – vegetarisk og lækkert. Her med genvejsærter (Møllerens Gule Ærter) – husk tid til kogning/iblødsætning, hvis du bruger tørrede flækærter.
Ingredienser
- 2 løg
- 2 spsk olie
- 5-6 hvidløgsfed i olie (færre hvis friske)
- 1/3 af en stor knoldselleri
- Grøntsagsbouillon til mindst 1 1/2 liter suppe
- 2 mellem persillerødder
- 4 store gulerødder
- 450 g forkogte gule ærter (1 pakke Møllerens Gule Ærter) rørt op med ca. 1 l kogende vand
- Sennep (2 spsk)
- Timian (2 tsk), esdragon (1 tsk, kan udelades), peber (1 tsk), salt
- Persille (frisk) til servering
Fremgangsmåde
Grøntsagerne skæres i små tern (gerne helt ned på 0,5×0,5 cm).
Løg sauteres i olie til de er bløde og gennemsigtige, hvidløgsfed og knoldselleri tilføjes og sauterer med i nogle minutter.
1-1 1/2 liter bouillon tilføjes sammen med persillerod og gulerødder. Koger ca. 10 minutter.
Når grøntsagerne er møre, røres de gule ærter op med vand (hvis man bruger tørrede genvejsærter) og røres i suppen. Man kan også komme ærterne direkte i suppen, men det kan nemt klumpe.
Smages til med sennep, timian, esdragon, peber og salt. Serveres med frisk persille og mere sennep og peber. Tilbehør: godt rugbrød.
Tilføjet af Rebecca, Nørrebro
3 comments for “Gule ærter”