Gulerods-appelsinsuppe

gulerods-appelsinsuppeEn suppe, der er så flot i farven, at den gør øjnene glad på en grå vinterdag 🙂 Den udmærker sig desuden ved god varme fra chili og hvidløg samt en kort ingrediensliste.

Ingredienser

  • 1 løg
  • 1 stang bladselleri
  • 800 g gulerødder
  • 1-2 fed hvidløg
  • 1 chili (mængde afhænger dog af styrke)
  • grønsagsfond
  • 1-2 appelsiner (afhænger af saft-, syre- og sødmeindhold)

Fremgangsmåde

Løg, bladselleri, gulerødder, chili og hvidløg skæres i mindre stykker. Løg svitses i olie, resten af grønsagerne tilsættes og steger med et par minutter ved middel til høj varme – de skal ikke branke. Grønsagsfond/bouillon tilsættes så grønsagerne knap er dækket. Kog under låg til grønsagerne er møre. Suppen blendes og der spædes op med ekstra fond, bouillon eller vand til den ønskede konsistens. Smag til med appelsinsaft, salt og peber.

Toppes evt. med ristede solsikkekerner og kokosmel.

Tilføjet af Line Munkholm
Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Optionally add an image (JPEG only)