Ingredienser
- 1 kg hestebønner
- 1 bundt koriander
- 2 fed hvidløg
- olivenolie
- salt
Fremgang
Hestebønnerne bælges, skylles og afdryppes. Sauteres i olivenolie i 10 minutter under hyppig omrøring. Nu hældes der vand på så bønnerne er dækket og de bringes i kog. Herefter koger de over svagt blus til alt vandet er fordampet.
Medens bønnerne koger stødes hvidløget i en morter til du har en ensartet pasta, herefter hældes lidt olivenolie på og der røres i morteren, iflg opskriften er det vigtigt at man rører med uret, til massen er ensartet. Man fortsætter med skiftevis at tilsætte olie og røre til man har nogle skefulde mayonæselignende pasta.
Når bønnerne er møre tilsættes hakket koriander og hvidløgspasta og det hele varmes nogle minutter.
Kan spises varmt eller koldt
Opskriften stammer fra en libanesisk vegetarkogebog:
Nouhad Boulos-Guillaume; La cuisine libanaise naturelle.
I stedet for korianderblade kan du bruge de grønne korianderfrø, som så skal koge sammen med bønnerne.