Hestebønner med koriander

Ingredienser

  • 1 kg hestebønner
  • 1 bundt koriander
  • 2 fed hvidløg
  • olivenolie
  • salt

Fremgang

Hestebønnerne bælges, skylles og afdryppes. Sauteres i olivenolie i 10 minutter under hyppig omrøring. Nu hældes der vand på så bønnerne er dækket og de bringes i kog. Herefter koger de over svagt blus til alt vandet er fordampet.

Medens bønnerne koger stødes hvidløget i en morter til du har en ensartet pasta, herefter hældes lidt olivenolie på og der røres i morteren, iflg opskriften er det vigtigt at man rører med uret, til massen er ensartet. Man fortsætter med skiftevis at tilsætte olie  og røre til man har nogle skefulde mayonæselignende pasta.

Når bønnerne er møre tilsættes hakket koriander og hvidløgspasta og det hele varmes nogle minutter.

Kan spises varmt eller koldt

Opskriften stammer fra en libanesisk vegetarkogebog:

Nouhad Boulos-Guillaume; La cuisine libanaise naturelle.

I stedet for korianderblade kan du bruge de grønne korianderfrø, som så skal koge sammen med bønnerne.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Optionally add an image (JPEG only)