Hvidkålssalat med jordskokker og grape

Ingredienser

  • 200 g hvidkål
  • 200 g jordskokker
  • 1 grapefrugt (300 g)
  • 1 bdt persille
  • 20 g valnøddekerner
  • lidt citronsaft

Fremgangsmåde

Når der er citrusfrugt i salaten, er dressing ikke nødvendig.  Jordskokker er knoldene fra en 2 meter høj plante. De første høstes i efteråret, og de fås helt frem til april måned. Jordskokker smager bedst rå i salat eller råstegte som tilbehør. Jordskokkerne skal skrubbes grundigt og evt. skrælles. Kom de skrællede eller udskårne jordskokker i koldt vand evt. med citronsaft, derved undgåes brunfarvning. Snit hvidkålen i fine strimler. Snit jordskokkerne i tynde skiver og kom dem i en skål med koldt vand tilsat 1 spsk citron- eller grapesaft. Skær grapefrugtkødet ud i fileter, fri for kerner og skræl. Hak persillen fint og del valnøddekernerne. Bland hvidkål, jordskokker, grapefrugt, persille og valnødder.

Server f.eks. salaten til lynstegte grønsager, makaronigratin eller bønnegryde.

Persillen kan om efteråret og vinteren erstattes af finthakket grønkål.

Grapefrugt kan erstattes af pomelo eller appelsin.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Optionally add an image (JPEG only)