Ingen dyr ret – og ingen dyr i! Perfekt afslutning på den internationale veganermåned:-)
Ingredienser
- Jordskokker. Æbler. Hvidløg. Olivenolie. Citron. Æbleeddike/hvidvin. Rørsukker/agavesirup. Salt, peber, korianderfrø, evt. muskat. Tilbehør: Grønne/sorte linser.
Fremgangsmåde
Jordskokker med hvidløgs-æbler
Skrub jordskokker og skær dem i mundrette stykker. Læg dem evt. i vand tilsat citron, så de ikke bliver mørke. Vask æblerne, fjern kernehuset og skær dem i små både. Hvis skrællen er fin, bliver den på. Pil en generøs mængde hvidløgsfed og skær dem i tynde skiver.
Smør et fad med olivenolie. Læg (godt afdryppede) jordskokker og æbler i. Vend hvidløgsskiverne i blandingen og drys med lidt salt, peber og stødt koriander (frø). Overhæld det hele med lidt ekstra olie og 1-2 spsk. citronsaft/æblecidereddike/hvidvin. Drys med lidt rørsukker eller brug agavesirup. Stil fadet i en 200 grader varm ovn til alt er mørt.
Server med kogte grønne linser (Dupuys-linser) eller sorte Beluga-linser smagt til med olie, salt og peber og måske lidt reven muskatnød.
Velbekomme. Mathias og Karin Elrød