Kaiserhat Capaccio m Citron & Olie marinade
Denne lille tappas, er lavet af friske Kaiserhatte, de smager helt fantastisk, også uden dressing, og du kan lave den, så god og så frisk som du vil have den, nogen er til surt og nogen til sødt, jeg elsker citron, så dæmp det lidt hvis du er mere til det søde. hvis du elsker lidt sødt, så prøv, at putte en lille smule sukker i marinaden, det er også godt.
Tappas Mad – Rå Mad – Knasende Mad – Frisk Mad – Vin Mad – Snak Mad…
Jeg elsker, at opfinde en ret og så bagefter finde ud af, at den allerede er opfundet…
Her er min udgave;-
Leg med dressingen, nogen citroner er sure, og det elsker jeg, men måske den er for sur for dig, smag på din dressing, for at få den efter din smag. Kaiserhatten suger mere smag til sig end andre svampe, de suger al smag op, så spæd ekstra vand til dressingen, hvis du syntes, den er for stærk.
God fornøjelse.
Forberedelse Carpasio:
Svampene skæres helt tyndt og lægges op på, et fad, har du en vand forstøver så giv dem, et let støv sprøjt vand, så holder de sig friskere, imens de marinerer, men det er ikke nødvendigt.
Tilberedning Dressing:
Brug en blender den bliver lækrere af, at blive slynget og med raps olie, bliver farven smuk og gul. Bland olie, citron, salt, peber og evt. lidt vand. Smag om den bliver for syrlig, bliver den det så prøv, med en lille finger drysset sukker. Det kan gører den lidt blødere i smagen.
Tilberedning Carpasio: Hæld dressingen over svampene og dæk dem med selofan, så de kan marinerer, ca 1-2 timer før servering, (den er også god dagen efter)
Tilberedning Mandlerne:
Hæld ca. 1 lille skefuld olie i en pande, tilsæt lidt soya. Og hæld mandlerne i med det samme. De skal ikke have så lang tid, og ikke ret meget soya, pas på de ikke bliver bitre af soyaen og for høj varme, det går vildt hurtigt, læg dem derefter til afkøling.
Og Pynt:
Hak skovsyren eller din, valgte krydderurt, og hak mandlerne.
Drys det over svampene før servering.
Serveringsforslag: Bare op på, et skønt fad og så er der fest;- Den her ”carpasio, siges at smage fantastisk, på, et stykke brød, hør til prøvesmagning Nørrebro, d 9 Maj, og jeg kan selv godt lide den, på en røget laks med grøn salat on the side, måske vil den passe godt til en god parma skinke?
Find selv dit favorit tilbehør, god fornøjelse.
Bless Trulle