Kartoffel-porre-suppe med brødcroutoner

[indsæt evt. en overordnet beskrivelse af retten her]

Ingredienser

  • 2 Porrer
  • 3 kartofler
  • 1 spsk smør
  • Et par kviste timian, rosmarin eller merian
  • 1 l vand
  • 1 dl piskefløde/soyafløde
  • ca. 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Brødcroutoner:

  • 3-4 skriver daggammelt hvedebrød
  • 1/2 bundt bredbladet persille
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 knsp groft salt

Fremgangsmåde

Skær roden og den allerøverste del af porrerne væk. Skær snit på langs ned igennem den grønne del af porrerne. Skyl al jorden væk i koldt vand. Skær porrerne i skiver. Skræl kartoflerne og skær dem i tern på ca. 3×3 cm.
Varm en gryde med smør. Kom porrerne i og lad dem tage varme. Skyl krydderurterne i koldt vand. Kom blade af timian, rosmarin eller merian i.
Kom kartoffelstykkerne og vandet i gryden.Læg låg på, og kog suppen i ca. 20 min. til grøntsagerne er helt møre. Lav brødcroutoner imens. Blend suppen, til den er jævn. Kog den op med piskefløde, og smag suppen til med salt og peber. Skær brødet i terninger på 1×1 cm. Skyl persillen, knæk stilkene af og hak fint. Pil hvidløget og pres det. Varm en pande op med olivenolie og rist brødterningerne. Tag panden fra varmen og vend croutonerne med persille, presset hvidløg og salt. Server dem til suppen.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Optionally add an image (JPEG only)