Kartofler i forår (med rabarber og kylling)

4 portioner

Ingredienser

  • 500 g små nye kartofler
  • 4 stilke rabarber i stykker på 5 cm
  • 2-4 spsk sukker
  • 2 kyllingebryster ca 300 g i strimler på ½ cm
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 agurk
  • 3-5 tomater
  • 100 g salat (Baby Leaves)
  • græskar-kerner
  • 4 gulerødder
  • Dressing 
  • 3 dl græsk yogurt
  • 2 håndfulde hakket purløg
  • saft fra rabarberne

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 200 grader. Skrab kartoflerne, kog og afkøl dem, og skær dem i mindre stykker. Bag rabarberne i et ildfast fad med sukkeret i ca ½ time, til de er møre. Gem væden.

Steg kyllingestrimlerne i olie med salt og peber ved høj varme i ca. 4 min. Afkøl dem.

Riv gulerødderne og hak tomater, agurker og purløg fint.

Bland rabarbercremen af af græsk yogurt og rabarbersaft.

Bland gulerødder, tomater, agurker, purløg og babyleaves i en stor skål.

Vend kylling og kartofler i sammen med rabarbercremen.

Pynt med ristede græskarkerner og de bagte rabarberstykker.

Servér evt. m. nybagt brød.

God fornøjelse! 🙂

Da Andreas skulle lave mad til sit kollektiv i torsdags, spekulerede han på, om han kunne finde en måde at bruge denne uges rabarber i en salat i stedet for at bruge dem i en kage, som er mere almindeligt set. Han fandt denne opskrift på "Kartofler i forår" på nettet, og tilpassede den lidt til de ingredienser der var ved hånden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Optionally add an image (JPEG only)