4 portioner
Ingredienser
- 500 g små nye kartofler
- 4 stilke rabarber i stykker på 5 cm
- 2-4 spsk sukker
- 2 kyllingebryster ca 300 g i strimler på ½ cm
- 1 spsk olivenolie
- 1 agurk
- 3-5 tomater
- 100 g salat (Baby Leaves)
- græskar-kerner
- 4 gulerødder
- Dressing
- 3 dl græsk yogurt
- 2 håndfulde hakket purløg
- saft fra rabarberne
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 200 grader. Skrab kartoflerne, kog og afkøl dem, og skær dem i mindre stykker. Bag rabarberne i et ildfast fad med sukkeret i ca ½ time, til de er møre. Gem væden.
Steg kyllingestrimlerne i olie med salt og peber ved høj varme i ca. 4 min. Afkøl dem.
Riv gulerødderne og hak tomater, agurker og purløg fint.
Bland rabarbercremen af af græsk yogurt og rabarbersaft.
Bland gulerødder, tomater, agurker, purløg og babyleaves i en stor skål.
Vend kylling og kartofler i sammen med rabarbercremen.
Pynt med ristede græskarkerner og de bagte rabarberstykker.
Servér evt. m. nybagt brød.
God fornøjelse! 🙂
Da Andreas skulle lave mad til sit kollektiv i torsdags, spekulerede han på, om han kunne finde en måde at bruge denne uges rabarber i en salat i stedet for at bruge dem i en kage, som er mere almindeligt set. Han fandt denne opskrift på "Kartofler i forår" på nettet, og tilpassede den lidt til de ingredienser der var ved hånden.