Knoldselleri-puré

Østerbro-afdelingens smagsprøvevagt (uge 44)

Ingredienser

  • 1/2 knoldselleri
  • 3-4 fed hvidløg
  • 1 håndfuld nødder (jeg brugte valnødder)
  • 2-3 spsk olivenolie
  • 2-3 tsk spidskommen
  • salt + peber

Fremgangsmåde

Forvarm ovnen på 200*C

Skær knoldsellerien i tern og kom dem i en frysepose. Kom olie, spidskommen, salt og peber i posen, hold den lukket og ryst den, så der kommer olie på alle knoldselleritern.

Kom knoldsellerien på en plade med bagepapir, læg hvidløg og nødder på pladen og bag i ca. 15-20 minutter, eller indtil knoldsellerien er sprød og brun på ydersiden. Hvidlød og nødder må gerne blive lidt brændte.

Purér knoldsellerien med en stavblender (eller i en god blender), kom vand eller olie ved indtil den har en puré-agtig konsistens.

Smag til med salt og peber, og spis dem fx på små rugpandekager, brød eller som dip til gulerødsstænger.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Optionally add an image (JPEG only)