Østerbro-afdelingens smagsprøvevagt (uge 44)
Ingredienser
- 1/2 knoldselleri
- 3-4 fed hvidløg
- 1 håndfuld nødder (jeg brugte valnødder)
- 2-3 spsk olivenolie
- 2-3 tsk spidskommen
- salt + peber
Fremgangsmåde
Forvarm ovnen på 200*C
Skær knoldsellerien i tern og kom dem i en frysepose. Kom olie, spidskommen, salt og peber i posen, hold den lukket og ryst den, så der kommer olie på alle knoldselleritern.
Kom knoldsellerien på en plade med bagepapir, læg hvidløg og nødder på pladen og bag i ca. 15-20 minutter, eller indtil knoldsellerien er sprød og brun på ydersiden. Hvidlød og nødder må gerne blive lidt brændte.
Purér knoldsellerien med en stavblender (eller i en god blender), kom vand eller olie ved indtil den har en puré-agtig konsistens.
Smag til med salt og peber, og spis dem fx på små rugpandekager, brød eller som dip til gulerødsstænger.