Krydderstegt squash eller græskar

Krydderstegt squash eller græskar fra Jamie Oliver (Det Er Bar’ Mad, side 148)

Ingredienser

  • 1 mellemstort hokkaido-græskar/butternut-squash
  •  2 tsk korianderfrø
  • 2 tsk tørret oregano
  • ½ tsk fennikelfrø
  • 1-2 tsk tørret chili
  • Salt
  • Peber
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk olivenolie

Fremgang

Græskaret halveres, kernerne fjernes og det skæres i brede både. Skindet fjernes eller bibeholdes efter smag (hvis det bibeholdes skal græskaret vaskes og tørres grundigt inden det halveres). De tørrede urter og krydderier stødes i en morter sammen med salt og peber, et knust fed hvidløg tilsættes og blandingen røres op med olivenolien. Græskarbådene vendes i denne krydderi-olie, så de er helt dækket. De sættes side om side på bagepapir på en bageplade eller i en fladt ovnfast fad, sådan at de står på skrællen – eller der hvor skrællen var. Bages i ca ½ time ved 180 grader eller til de er møre.
Kan bruges som tilbehør til kød, fisk eller kylling. Jamie foreslår selv desuden at bruge det som basis for raviolifyld eller i risotto.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Optionally add an image (JPEG only)