Krydderstegt squash eller græskar fra Jamie Oliver (Det Er Bar’ Mad, side 148)
Ingredienser
- 1 mellemstort hokkaido-græskar/butternut-squash
- 2 tsk korianderfrø
- 2 tsk tørret oregano
- ½ tsk fennikelfrø
- 1-2 tsk tørret chili
- Salt
- Peber
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk olivenolie
Fremgang
Græskaret halveres, kernerne fjernes og det skæres i brede både. Skindet fjernes eller bibeholdes efter smag (hvis det bibeholdes skal græskaret vaskes og tørres grundigt inden det halveres). De tørrede urter og krydderier stødes i en morter sammen med salt og peber, et knust fed hvidløg tilsættes og blandingen røres op med olivenolien. Græskarbådene vendes i denne krydderi-olie, så de er helt dækket. De sættes side om side på bagepapir på en bageplade eller i en fladt ovnfast fad, sådan at de står på skrællen – eller der hvor skrællen var. Bages i ca ½ time ved 180 grader eller til de er møre.
Kan bruges som tilbehør til kød, fisk eller kylling. Jamie foreslår selv desuden at bruge det som basis for raviolifyld eller i risotto.