250 gr. Tørrede limabønner (sættes i blød natten over og koges ca. 1 time til de er møre. Det kan gøres nogle dage før, for bønnerne kan fryses ned inden brug)
Ca. 5-6 slanke rensede porrer i mindre stykker
1,5 liter vand
3 øko bouillon-terninger (svarende til vandmængden)
urtesalt
cayennepeber
olivenolie
evt. Hakket persille eller andet grønt, croutoner eller andet ’drys’
Bring vandet i kog med bouillon-terningerne, tilsæt porrestykkerne og lad dem koge næsten møre (ca. 10 minutter). Tilsæt limabønnerne og lad det hele koge op, så bønnerne bliver ordentligt varme.
Sluk for blusset. Blend forsigtigt den varme suppe. Hold godt fast på blenderens låg imens evt. med et viskestykke, for den varme væske laver tryk når den blendes. Hæld suppen tilbage i gryden og smag til med urtesalt, en sjat olivenolie og lidt cayennepeber. Varm suppen godt op inden servering.
Serveres som på billedet med persille, ekstra cayenne, for dem der kan lide den stærk, knækbrød, smør og tunsalat med skyr. Velbekomme.