(Vesterbro, opskriftsvagt uge 36)
Ingredienser
Tærtedej
- 200 gram mel
- 1/4 tsk salt
- 10 gram gær
- 2 dl vand
- 1 spsk olie
Fyld
- 250 gram bacon i små terninger
- 1 kg løg, pillet og i tynde skiver
- 1 dl. hvidvin og 1 dl vand
- 2 spsk smør
- Lidt revet muskatnød
- Salt og peber
- 2 tsk kartoffelmel
- 1 spsk kommen
- 1 bæger creme fraiche 150 ml
- 2 sammenpiskede æg
Fremgangsmåde
Opløs gæren i lunkent vand, kom det meste af melet i sammen med olie og salt og ælt dejen glat. Lad den hæve til dobbelt størrelse et lunt sted.
Damp løgene klare i hvidvin og vand. Rør smørret i, tilsæt revet muskatnød, salt og peber. Rør kartoffelmel sammen med 2-3 spsk vand, hæld det i løgmassen under omrøring og lad det få et opkog. Tilsæt kommen og creme fraiche og lad det afkøle lidt, før de sammenpiskede æg og baconen røres i.
Rul dejen tyndt ud, læg den på en smurt bageplade og buk en kant hele vejen rundt. Fordel løgmassen over dejen og bag ved 225 grader i ca 30 min.