Lun salat med voksbønner

(Fra Suhrs Madakademiet)

Ingredienser

  • 600 g nippede voksbønner
  • 1 stor bøftomat
  • 2 dl hakket persille (evt. estragon og lidt løvstikke)
  • 50 små sorte nicoiseoliven
  • 2 ansjoser/sardeller
  • 2 fed finthakket hvidløg
  • 1 spsk olivenolie

Fremgangsmåde

Bring en stor gryde letsaltet vand i kog. Skær tomaten i både og pres saft og kerner ud af den. Skær tomatkødet i tern. Bland med persille, oliven, ansjoser, hvidløg, olivenolie, salt og rigeligt med friskkværnet sort peber.
Kog bønnerne et par minutter uden låg. Der skal stadig være bid i dem. Hæld dem i en sigte og lad dem dryppe lidt af. Bland dem med tomat-persilleblandingen. Servér straks. Salaten er god til grillet kyllingefillet à la saltimboca (læg et salvieblad på hver kyllingefilet og rul en skive parmaskinke om kyllingefileten før den grilles).

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Optionally add an image (JPEG only)