(Fra Suhrs Madakademiet)
Ingredienser
- 600 g nippede voksbønner
- 1 stor bøftomat
- 2 dl hakket persille (evt. estragon og lidt løvstikke)
- 50 små sorte nicoiseoliven
- 2 ansjoser/sardeller
- 2 fed finthakket hvidløg
- 1 spsk olivenolie
Fremgangsmåde
Bring en stor gryde letsaltet vand i kog. Skær tomaten i både og pres saft og kerner ud af den. Skær tomatkødet i tern. Bland med persille, oliven, ansjoser, hvidløg, olivenolie, salt og rigeligt med friskkværnet sort peber.
Kog bønnerne et par minutter uden låg. Der skal stadig være bid i dem. Hæld dem i en sigte og lad dem dryppe lidt af. Bland dem med tomat-persilleblandingen. Servér straks. Salaten er god til grillet kyllingefillet à la saltimboca (læg et salvieblad på hver kyllingefilet og rul en skive parmaskinke om kyllingefileten før den grilles).