4 pers.
(fra Annemad)
Ingredienser
- 8 små løg
- 4 fed hvidløg
- 3-4 spsk ekstra jomfru olivenolie
- Salt
- 10 peberkorn
- 1 spsk korianderfrø
- 2 kviste timian
- 2-3 dl hvidvin
- 4 skiver italiensk brød
- Ca. 100 g mild og frisk gedeost
Fremgangsmåde
Skyl løgene, skær det nederste af rodskiverne af, men lad skallerne sidde på. Læg dem i et lille ildfast fad sammen med de øvrige ingredienser. Sæt fadet i ovnen ved 175 grader og lad løgene bage, indtil de er helt bløde, og væden omkring dem næsten er forsvundet (ca. 1 time). Vend dem flere gange undervejs. Lad løgene køle en smule før de serveres.
Rist brødskiverne ganske let på begge sider.
Læg skiverne af gedeost på og dryp lidt af olien fra løgfadet over. Sæt dem en kort tur under en hed ovngrill til osten får gyldne pletter.
Smut de bagte løg ud af hinderne og spis dem til gedeostbrødene
Lidt sorte oliven og fine salatblade i vinaigrette smager godt til.