Palmekål stegt med linser og valnødder

 

Retten her har mange gode smage, og gør det ud for en lækker frokost eller et let aftensmåltid, måske med lidt brød til.

Ingredienser

  • 1 finthakket løg
  • 1/2 finthakkede fed hvidløg
  • ca. 5 stilke palmekål, stilken fjernes, og bladene skæres i fine strimler
  • 200g kogte linser (sorte eller grønne)
  • 50g grofthakkede valnødder
  • 1 spsk za’atar / eller oregano/timian og sesamfrø
  • 2 spsk revet citronskal
  • 2 æg
  • olivenolie
  • salt

Fremgangsmåde

Hæld et skvæt olivenolie i en større pande og opvarm det ved medium varme.

Når olien er varm tilføjes løget og sauteres til det bliver lidt transparent.
Tilføj hvidløg og palmekål, og sauter til kålen er blevet lysere grøn.
Tilføj linser, valnødder, za’atar og salt, og sauter til linserne er sprøde og valnødderne dufter. Det tager ca. 7-10 min.
Rør citronskal i.
Hvis panden er stor nok kan du rykke linse/kål-mixet lidt til siden (ellers tag det fra og fordel på to tallerkner).
Tilføj olivenolie til panden og slå så de to æg ud og strø lidt salt på toppen af dem. Steg dem til hviden er fast, men blommen stadig er lidt flydende.
Placer æggene på toppen af linsesalaten og server varmt.
 
Tilføjet af Sofie
Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Optionally add an image (JPEG only)