En typisk syd-italiensk ret fra regionen “Puglia”
Ingredienser (til 2 personer)
- 1 bundt raps
- 200 g farfalle
- 5-6 ansjoser
- olivenolie
- 1-2 fed hvidløg
- chili-flager
Fremgangsmåde
Adskil raps bladene, stilkene og spidserne. Snit alt i grove stykker. Bring 2-3 liter vand i kog og tilføj en håndfuld salt. Kog pastaen (farfalle) sammen med de snittede blade og stilke. Efter 5 minuter, tilføj spidserne.
Mens pasta og rapsen koger, sauter hvidløg og ansjoser i olivenolie få minutter i en pande. Tilføj gerne lidt chiliflager (det skal bare give smag, ikke være stærkt).
Når pasta er færdig, dræn det hele og vend det i panden i 1-2 minuter.
Kan serveres med revet parmesanost
Den oprindelig opskrift er lavet i region Puglia i syd-Italien med en frisk pasta der hedder “orecchiette”. De er svære at finde i Danmark. Har du dem, så husk at tilføje orecchiette 5 minuter efter bladene og stilkene, da pastaen er færdig hurtigere.