Syd-italiensk pasta med raps

En typisk syd-italiensk ret fra regionen “Puglia”

Ingredienser (til 2 personer)

  • 1 bundt raps
  • 200 g farfalle
  • 5-6 ansjoser
  • olivenolie
  • 1-2 fed hvidløg
  • chili-flager

Fremgangsmåde

Adskil raps bladene, stilkene og spidserne. Snit alt i grove stykker. Bring 2-3 liter vand i kog og tilføj en håndfuld salt. Kog pastaen (farfalle) sammen med de snittede blade og stilke. Efter 5 minuter, tilføj spidserne.

Mens pasta og rapsen koger, sauter hvidløg og ansjoser i olivenolie få minutter i en pande. Tilføj gerne lidt chiliflager (det skal bare give smag, ikke være stærkt).

Når pasta er færdig, dræn det hele og vend det i panden i 1-2 minuter.

Kan serveres med revet parmesanost

Den oprindelig opskrift er lavet i region Puglia i syd-Italien med en frisk pasta der hedder “orecchiette”. De er svære at finde i Danmark. Har du dem, så husk at tilføje orecchiette 5 minuter efter bladene og stilkene, da pastaen er færdig hurtigere.IMAG1992

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Optionally add an image (JPEG only)