Pastinak Nuggets /m Skovsyre Pesto

Sprøde og lækre Sesam Pastinak Nuggets;-

Jeg bruger dem som snaks, men de er også gode til salater af alle arter og kan bruges som tilbehør til gode hjemmelavede pomfrits, med en anden dressing. Evt. en hjemmelavet rå remulade dressing, eller en pomfritsovs.

Jeg har fået børn og kød glade mænd til, at spise dem, på den konto.

Sjov mad – Lege Mad – Nem Mad – Børne Mad – Hygge Mad – Snak Mad

 

Jeg improviserer med mad

Jeg håber opskriften er nogenlunde i orden? Måske virker den også for dig, men gå ind i madlavningen som en leg, smag på det hele undervejs, og lav dine egne sjove udgaver, du kan bruge alle rodfrugter til de her lidt ”sundere” nuggets.

God fornøjelse.

 

Tilberedning af Nuggets:

Skær pastinakkerne ”på den runde led” ca. 1 ½ cm tykkelse, blancher dem let.
Læg dem på et viskestykke og dup vandet af.
Pisk æg med salt og peber
Vend pastinakker i æg, derefter i sesam (hellere for meget sesam end for lidt)
Smør en bageplade med godt med olie, sæt den i en varm ovn – ca. 180-200 grader alt efter ovnen varmeevne.
Læg Nuggets på pladen når olien er varm. Ca. 10 minutter vend dem derefter så de bliver sprøde af olien på begge sider. (Stik i dem, eller smag en undervejs, så de ikke bliver ”smattede” indeni, og stadig har bid)

Tilberedningen af Pesto:
Saften af ½ citron , ca. 2 dl Olie og En håndfuld mandler, puttes i blenderen, tilsæt skovsyrer efter smag, krydderi, et pinch sukker til, at give syrens smag fri, salt og peber. Hvis den bliver lidt for tyk, tilsæt lidt mere olie, ell citron smag dig frem 😉

Serverings forslag:
Læg de sprøde Nuggets på, et fad og dryp saften fra den anden ½ citron henover, og en lille smule olie, hvis nødvendigt, et ekstra lille drys salt. Læg en klat pesto på toppen af hver Nugget. Det smager ”sygt godt” god fornøjelse.

Bless Trulle

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Optionally add an image (JPEG only)