Pastinakchips med nouc-mam

3-4 personer

Ingredienser

  • 1 stor pastinak
  • Rapsolie
  • 3 spsk østerssauce
  • Sauce:
  • 1 dl fish sauce- thailandsk eller vietnamesisk
  • 3 små birds eye chillier- eller mindre som man vil..
  • 3 spsk sukker
  • Saft af 2 lime

Fremgangsmåde

Skræl pastinakken og skær dem i så tynde skiver som muligt, ikke mere end 2-3 mm.
Pensl bradepanden med olie, læg pastinakskiverne i et enkelt lag, og pensl dem først med østessaucen, så med mere olie, de skal ikke svømme, kun være let olierede.
Bag ved 200 grader til chipsene er sprøde i kanterne, smukt brunene og bløde i midten.

Til saucen befries chillierne for kerner, skæres i fine strimler og blandes med resten af
ingredienserne. Rør til sukkeret er opløst. Kom saucen i en lille skål til hver person, som
man dypper sine chips i.

Det er en fin snack- og smager dejligt til havmad som muslinger og fisk.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Optionally add an image (JPEG only)