3-4 personer
Ingredienser
- 1 stor pastinak
- Rapsolie
- 3 spsk østerssauce
- Sauce:
- 1 dl fish sauce- thailandsk eller vietnamesisk
- 3 små birds eye chillier- eller mindre som man vil..
- 3 spsk sukker
- Saft af 2 lime
Fremgangsmåde
Skræl pastinakken og skær dem i så tynde skiver som muligt, ikke mere end 2-3 mm.
Pensl bradepanden med olie, læg pastinakskiverne i et enkelt lag, og pensl dem først med østessaucen, så med mere olie, de skal ikke svømme, kun være let olierede.
Bag ved 200 grader til chipsene er sprøde i kanterne, smukt brunene og bløde i midten.
Til saucen befries chillierne for kerner, skæres i fine strimler og blandes med resten af
ingredienserne. Rør til sukkeret er opløst. Kom saucen i en lille skål til hver person, som
man dypper sine chips i.
Det er en fin snack- og smager dejligt til havmad som muslinger og fisk.