Pastinaksuppe med Kartoffelcroutoner

Pastinaksuppe

  • 2 spsk olivenolie
  • 1 stort løg
  • 750 g pastinak, skrællet og skåret i tern
  • 1 stor kartoffel, skrællet og skåret i tern
  • 1L vand eller fond
  • Salt og peber
  • Muskatnød

Løget hakkes og sauteres i olien til det er klart. Pastinakker tilsættes og steges med i ca. 2 minutter. Kartoflerne tilsættes. Vand eller fond hældes på og det bringes i kog.  Koges til både kartofler og pastinakker er møre, ca. 15 minutter. Suppen blendes så glat det ønskes og smages til med salt, peber, og et lille drys muskatnød. Serveres rygende varm med kartoffelcroutoner:

Kartoffelcroutoner:

 

  • ½ kilo kartofler, grundigt skrubbede og skåret i fine terninger ca. 1 cm på hver led
  • Olivenolie
  • Salt og peber
  • 1 Spsk fennikelfrø, knuste
  • Tørrede chiliflager, ca. 1 tsk

Ovnen varmes til 230 ⁰C. Kartoffelternene lægges på bageplade med papir og vendes med olie, salt, peber og krydderier til de er dækket. Kartoflerne bages til de er gyldne og sprøde- de skal nok lige vendes en gang eller to undervejs så de bliver jævnt bagt- ca. 25 minutter.

Tilføjet af Tora
Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Optionally add an image (JPEG only)