4 personer
Ingredienser
- 1/2. Løg
- 600 g Kartoffel
- 2 spsk olie
- 160g Bredbladet persille
- 1 liter Vand
- 2 tsk havsalt
- 1/2 tsk hvid peber
- Creme fraiche
Fremgangsmåde
Pil løg, og hak det. Skræl kartofler, og skær dem i tynde skiver.
Svits hakket løg i en gryde med rapsolie et par minutter.
Tilsæt kartoflerne i skiver, og svits yderlig et minut under omrøring. Kom persille og vand ved. Bring suppen i kog, og lad den småsimre i 5-10 minutter, til kartoflerne kan blendes. Blend persillesuppen med en stavblender. Smag til med salt og hvid peber.
Svits hakket løg i en gryde med rapsolie et par minutter.
Tilsæt kartoflerne i skiver, og svits yderlig et minut under omrøring. Kom persille og vand ved. Bring suppen i kog, og lad den småsimre i 5-10 minutter, til kartoflerne kan blendes. Blend persillesuppen med en stavblender. Smag til med salt og hvid peber.
Serverer persillesuppen med en skefuld creme fraiche.