Er du træt af pizza med tomatsovs, så prøv denne pizza blanco med persillepesto.
Ingredienser
2 pizzaer
Pizzabund
- 1 pakke gær
- 5 dl lillefingervarmt vand
- 6 spsk. olivenolie
- 2 tsk. salt
- 12 dl mel (fx 3 dl durum, 4 dl hvede, 5 dl groft mel)
- 1 spsk. olivenolie til skålen
Opløs gæren i vandet i en stor skål. Kom 1 dl mel, olivenolie og salt i og tilsæt resten af melet lidt ad gangen under omrøring. Dejen æltes til en smidig dej i et par minutter. Vask skålen og smør den med olivenolie. Kom dejen tilbage i skålen og vend den. Lad dejen hæve i 30-45 minutter.
Pizzafyld
- Kartofler
- Østershatte
- Bundtløg
- Frisk mozzarella
- Persillepesto, se opskrift nedenfor
Varm ovnen op til 250 grader varmluft med bageplader i (eller brug en pizzasten).
Skær kartoflerne i tynde skiver (eller brug et mandolinjern). Bundtløg skæres ligeledes i skiver. Skær østershattene i passende stykker, og skær den friske mozzarella i skiver.
Pizzadejen deles i to, og de to deje rulles ud på to stykker bagepapir. Persillepestoen smøres i et tyndt lag på pizzaerne. Mozzarellaen lægges på, og der toppes med kartofler og østershatte efter behov. Pizzaerne kommes på pladerne og bages i ca. 10 minutter, eller til bunden er sprød og osten er smeltet.
Persillepesto
- To håndfulde persille med stilk
- ½ dl mandler
- Ca. 4 x 1 cm parmesanost
- 1 fed hvidløg
- Friskkværnet peber
- 2-4 spsk. smagsneutral olie
Blend det hele sammen og smag til.