Pizza med persillepesto, kartofler, bundtløg og østershatte

Er du træt af pizza med tomatsovs, så prøv denne pizza blanco med persillepesto.

Ingredienser

2 pizzaer

Pizzabund

  • 1 pakke gær
  • 5 dl lillefingervarmt vand
  • 6 spsk. olivenolie
  • 2 tsk. salt
  • 12 dl mel (fx 3 dl durum, 4 dl hvede, 5 dl groft mel)
  • 1 spsk. olivenolie til skålen

Opløs gæren i vandet i en stor skål. Kom 1 dl mel, olivenolie og salt i og tilsæt resten af melet lidt ad gangen under omrøring. Dejen æltes til en smidig dej i et par minutter. Vask skålen og smør den med olivenolie. Kom dejen tilbage i skålen og vend den. Lad dejen hæve i 30-45 minutter.

Pizzafyld

  • Kartofler
  • Østershatte
  • Bundtløg
  • Frisk mozzarella
  • Persillepesto, se opskrift nedenfor

Varm ovnen op til 250 grader varmluft med bageplader i (eller brug en pizzasten).

Skær kartoflerne i tynde skiver (eller brug et mandolinjern). Bundtløg skæres ligeledes i skiver. Skær østershattene i passende stykker, og skær den friske mozzarella i skiver.

Pizzadejen deles i to, og de to deje rulles ud på to stykker bagepapir. Persillepestoen smøres i et tyndt lag på pizzaerne. Mozzarellaen lægges på, og der toppes med kartofler og østershatte efter behov. Pizzaerne kommes på pladerne og bages i ca. 10 minutter, eller til bunden er sprød og osten er smeltet.

Persillepesto

  • To håndfulde persille med stilk
  • ½ dl mandler
  • Ca. 4 x 1 cm parmesanost
  • 1 fed hvidløg
  • Friskkværnet peber
  • 2-4 spsk. smagsneutral olie

Blend det hele sammen og smag til.

Tilføjet af Familien på 3.
Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Optionally add an image (JPEG only)