5 personer
Ingredienser
- Dej:
- 1 dl A38 eller andet magert mælkeprodukt.
- 100 gram fuldkonshvede (evt. grahamsmel)
- 75 gram hvedemel
- 40 gram oliemargarine
- ½ tsk. salt
- Fyld:
- 3 – 4 porrer
- 1 stort løg
- 4 æg
- 100 gram kvark/fromages frais
- 1 dl mælk
- ½ tsk. salt
- lidt friskkværnet peber
- 50 gram revet mager ost
- 1½ tsk. tørret estragon
- 5-8 stk. soltørrede tomater
- 200 gram fersk eller røget laks
Fremgangsmåde
Dej:
Ingredienserne røres sammen. Dejen skal være blød og hviler om muligt ca. ½ time i køleskab.
Derefter rulles dejen tyndt ud og lægges i en smurt tærteform, der er ca. 18-22 cm i diameter.
Dejen prikkes med en gaffel og forbages i 10-15 min. ved 200 grader midt i ovnen.
Derefter rulles dejen tyndt ud og lægges i en smurt tærteform, der er ca. 18-22 cm i diameter.
Dejen prikkes med en gaffel og forbages i 10-15 min. ved 200 grader midt i ovnen.
Fyld:
Porrerne skæres i tynde skiver og skylles grundigt. Svitses sammen med 1 stort løg skåret i tern i ½ spsk. olie – skru hurtig ned for varmen og læg låg på.
4 æg piskes med 100 gram kvark/fromages frais, 1 dl mælk, ½ tsk. salt, lidt friskkværnet peber, 50 gram revet mager ost og 1½ tsk. tørret estragon.
5-8 stk. soltørrede tomater skæres i tern.
200 gram fersk eller røget laks skæres i tern.
Porre og løg blandingen fordeles på den forbagte tærtebund. Fordel herefter laks og tomater og hæld til sidst æggeblandingen over.
Bages ca. ½ time ved 200°.
Serveres med en gulerods råkost eller en anden salat.