Porretærte med laks

5 personer

Ingredienser

  • Dej:
  • 1 dl A38 eller andet magert mælkeprodukt.
  • 100 gram fuldkonshvede (evt. grahamsmel)
  • 75 gram hvedemel
  • 40 gram oliemargarine
  • ½ tsk. salt
  • Fyld:
  • 3 – 4 porrer
  • 1 stort løg
  • 4 æg
  • 100 gram kvark/fromages frais
  • 1 dl mælk
  • ½ tsk. salt
  • lidt friskkværnet peber
  • 50 gram revet mager ost
  • 1½ tsk. tørret estragon
  • 5-8 stk. soltørrede tomater
  • 200 gram fersk eller røget laks

Fremgangsmåde

Dej:
Ingredienserne røres sammen.  Dejen skal være blød og hviler om muligt ca. ½ time i køleskab.
Derefter rulles dejen tyndt ud og lægges i en smurt tærteform, der er ca. 18-22 cm i diameter.
Dejen prikkes med en gaffel og forbages i 10-15 min. ved 200 grader midt i ovnen.

Fyld:
Porrerne skæres i tynde skiver og skylles grundigt. Svitses sammen med 1 stort løg skåret i tern i ½ spsk. olie – skru hurtig ned for varmen og læg låg på.
4 æg piskes med 100 gram kvark/fromages frais, 1 dl mælk, ½ tsk. salt, lidt friskkværnet peber, 50 gram revet mager ost og 1½ tsk. tørret estragon.
5-8 stk. soltørrede tomater skæres i tern.
200 gram fersk eller røget laks skæres i tern.
Porre og løg blandingen fordeles på den forbagte tærtebund. Fordel herefter laks og tomater og hæld til sidst æggeblandingen over.

Bages ca. ½ time ved 200°.

Serveres med en gulerods råkost eller en anden salat.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Optionally add an image (JPEG only)