Ingredienser
- 5 dl græskar-mos (1 kg græskar giver omkring 5 dl.
- 1,25 dl rør-sukker
- 2 spk sirup
- 1/2 tsk stødt nellike
- 2 tsk stødt kanel
- 2 tsk stødt ingefær
- 3/4 tsk salt
- 2 piskede æg (hele, piskes til de er næsten stive)
- 2,5 dl mælk (sojamælk virker fint)
- 1 ikke bagt tærtebund, passende til en stor tærteform (22 cm)
Fremgangsmåde
Græskaret halveres og kernerne fjernes, hvorefter det bages i en bradepande med lidt over 1 dl vand i bunden i ca. 45 min, ved 180°C. Græskarene tages ud og det bløde græskarkød tages op og blendes til mos)
Forvarm ovnen på 190°C
Bland græskar-mos med alle de øvrige ingredienser, piske til det er ‘smooth’.
Hæld det op i tærtebunden og bag denne i 10 min ved de 190°C. Derefter skrues ned til 180°C og tærten bages i 40 min.
Den er bedst let afkølet med flødeskum til!
– Det er muligt også at lave tærten med squash!