Rå rosenkålssalat med æbler, tranebær og hasselnødder

(Selv samme opskrift kan laves med finthakket grønkål – det skal hakkes rigtig fint, evt i en food processer. Her kan man med fordel også tilføje en håndfuld hakkede kapers. Den er fantastisk!)

Ingredienser

(ca 2-3 prs)

En skål med rosenkål (Er ikke helt sikker på mængden, men ca 500gr tror jeg).

1 rødløg

1 æble

150 gr. Tranebær

150 kr hasselnødder

Dressing:

2 spsk. Æblecidereddike

4 spsk. Olivenolie

1 stor tsk. Dijon sennep

evt. et fed presset hvidløg

Fjern de yderste blade på rosenkålen og hak dem fint i en food processer (jeg har ikke selv en food processer, så jeg plejer at rive dem på et rivejern eller hakke dem rigtig fint med en kniv. Det tager lidt længere tid – men det er det værd i sidste ende! Hak rødløget fint og skær æblet i små tern. Hak tranebær i mindre stykker, og bland det hele med den hakkede rosenkål. Pisk dressingen godt sammen og hæld den over salaten (opskriften på dressingen er lavet lidt på slum, så det kan godt være man skal lave lidt ekstra. Det smager bedst hvis al rosenkålen bliver dækket af dressingen). Lad den stå og hvile i 15 min, så dressingen trænger ind i rosenkålen. Lige inden servering, ristes hasselnødderne let gyldne på en tør, hed pande og hakkes groft. Bland nødderne i salaten og server.

Tilføjet af Anne-Sofie

Print Friendly, PDF & Email

1 comment for “Rå rosenkålssalat med æbler, tranebær og hasselnødder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Optionally add an image (JPEG only)