Rabarbergrød

Klassisk rabarbergrød

Kunsten med at lave en god rabarbergrød er at lade være med at tilsætte vand. Her følger opskriften på en helt klassisk rabarbergrød.
Ingredienser

500 g rabarber, gerne vinrabarber
100 g rørsukker
½ tsk ren vanilie
Tilberedning

Rabarber renses og skæres i ½ cm tykke skiver. Puttes i en gryde med 3/4 del af sukkeret og vanilien og kommes i kog ved jævn varme. Når det koger, skrues der ned på lav varme og grøden simrer i en halv time, til rabarberne er kogt ud. Husk at røre jævnligt, så grøden ikke brænder fast. Smag til og tilsæt evt. resten af sukkeret.

Hvis du ikke har ren vanilie, kan du koge en halv vaniliestang med eller udskifte noget af sukkeret med vaniliesukker eller helt udelade det.
Opskrift lånt fra Århus Fødevarefællesskab

1 comment for “Rabarbergrød

  1. Simon Christensen
    20. maj 2013 at 09:55

    Hvad skal det koges op med???
    For sukker og rabarber koger vel ikke alene uden væde?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Optionally add an image (JPEG only)