Retningslinjer for opskrifter

For at opskriftssamlingen kan være nogenlunde overskuelig og systematisk, har vi en nogle få retningslinjer for opsætningen af opskrifterne.

 • Titlen på indlægget skal kun være opskriften (eventuel information om at den kommer fra en bestemt smagsprøvevagt, at den er særligt velegnet til festlige lejligheder eller den er eksklusivt opfundet af denne eller hin gastronom kan i stedet stå i beskrivelsen af opskriften).
 • UNDLAD venligst at skrive hele titlerne på indlæggene med store bogstaver (det er ligesom at råbe).
 • Den overordnede opstilling og afsnitsinddeling fra skabelonen bør følges.
 • Alle indlæg skal tagges med de råvarer fra fødevarefællesskabet, der indgår i dem.
 • Det er er kun råvarer fra fødevarefællesskabet, der skal sættes som tags.
 • Hvidløg skal, da det bruges så ofte, kun laves til tag, hvis det i en eller anden grad er en hovedingrediens i retten.
 • Vær opmærksom på om en given råvare allerede findes som tag. Som hovedregel er råvarer, der ofte bruges mere en en af i flertal (‘gulerødder’, ‘kartofler’, ‘æbler’, ‘rødbeder’ etc.).
 • Husk at du kun må bruge billeder, som du enten selv har taget, eller har fået lov til at bruge af fotografen.

Hvis man støder på en opskrift der har fejl i sig, er man meget velkommen til at luge i den. Hvis alle hjælper lidt til får vi det sejeste opskriftsarkiv sammen.

Print Friendly, PDF & Email

3 comments for “Retningslinjer for opskrifter

 1. Karin
  19. september 2011 at 11:18

  Hej,

  Måske skal der også lige stå i retningslinjerne, at man selv skal finde på opskrifterne og ikke bare skrive dem af/oversætte dem fra en kogebog af hensyn til ophavsrettigheder/honorar, som kogebogsforfatterne skal leve af 🙂

 2. Bue Thastum
  28. september 2011 at 19:57

  Kære Karin

  Det er selvfølgelig sjovest at få folks egne hjemmeopfundne eller -modificerede opskrifter, men ofte er det nok en lidt flydende overgang om det er den ene eller den anden, der har “opfundet” en given overskrift. Det er nok også de færreste kogebogsforfattere der helt selv fra bunden har fundet på alt der står i deres bøger.
  Når dette er sagt, vil vi, hvis vi kontaktes af en given kogebogsforfatter, der mener sig krænket af at en eller flere af vedkommendes opskrifter ligger på vores side, selvfølgelig være parat til at fjerne den/de pågældne opskrifter.

  Bedste hilsner,
  Bue, kommunikationsgruppen

 3. 12. september 2012 at 17:02

  Må man linke til egen hjemmeside, når man tilføjer en opskrift?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Optionally add an image (JPEG only)