Rødbede-Chokolade kage

Ingredienser

  • 250 g god mørk chokolade
  • 3 store æg
  • 200 g Rørsukker
  • 1 dl solsikkeolie
  • 1 tsk vanilje ekstrakt
  • 100 g mel
  • 2 tsk bagepulver
  • 50 g malede eller super finthakkede mandler
  • 250 g fintrevne rå rødbeder
  • Til glasur
  • 150 g mere mørk chokolade
  • 100 g flormelis
  • 75 g creme fraiche

Fremgangsmåde

Kage:
Forvarm ovnen til 180 °C og Smør en 22 cm springform med lidt olie.
Smelt forsigtigt chokolade over vandbad og sæt den herefter til afkøling.
Pisk æg, sukker, olie og vanille-ekstrakt sammen i en skål, indtil blandingen er glat og cremet. Sigt herefter mel og bagepulver ned i skålen og vend det ind i æggemassen, sammen med de hakkede mandler.
Skræl og riv rødbederne og pres det overskydende væske ud (Brug evt. et par gummihandsker til at beskytte dine ngre). Vend de revne rødbeder i blandingen sammen med den afkølede chokolade.
Hæld dejen i den klargjorte form og bag kagen midt i ovnen i ca. 50 minutter. Brug en tandstik eller en kødnål til at teste om kagen er færdig. Hvis der hænger dej ved nålen, når du stikker den ned i midten af kagen, skal den have lidt mere.

Glasur:
Smelt den resterende chokolade og lad den køle lidt ned. Tilsæt flormelis og creme fraiche, indtil du har en tyk, cremet og smørbar glasur. Når kagen er kølet lidt af spredes glasuren jævnt ud over kagens top og sider.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Optionally add an image (JPEG only)