Rødbede-hvidkålssalat med peberrodsdressing

Fra smagsprøvevagten på Amager d. 16/3 2011

Ingredienser

  • 1 kg rødbeder
  • 1/4 hvidkål
  • 1 løg
  • 1 dl ristede sesamfrø
Dressing:
  • ½ yoghurt naturel
  • 2 spsk friskrevet peberrod
  • 2 tsk djon sennep
  • 2 spsk vineddike
  • salt

Fremgangsmåde

Yoghurten drænes i mindst 6 timer og blandes herefter med peberrod, sennep og vineddike. Nu skal dressingen smages til, og tommelfingerreglen er, at den skal være lidt mere salt og peberrodsstærk, end man umiddelbart bryder sig om. Det skal den, fordi meget af smagen absorberes, når dressingen blandes med salaten.

Rødbederne rives groft og vrides grundigt, hvidkålet snittes finest muligt, løget hakkes fint, og de tre ting blandes sammen med dressingen.

Nu skal salaten bare anrettes og drysses generøst med de ristede sesamfrø.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Optionally add an image (JPEG only)