Ingredienser
- 25 g gær
- 5 dl vand
- 1 spsk salt
- 225 g groft speltmel
- 500 g hvedemel
- 175 g revet rødbede
- 25 g græskarkerner
Fremgangsmåde
1. Rør gæren ud i vandet og salt.
2. Rør speltmelet i væsken
3. Kom hvedemelet i lidt ad gangen.
4. Drys lidt mel på køkkenbordet, og ælt dejen godt igennem.
5. Dejen skal være fugtig og blød, så undlad at tilsætte for meget mel under æltningen.
6. Ælt dejen med rødbede og græskarkerner.
7. Drys ekstra mel på køkkenbordet, da dejen bliver fugtig af saften fra rødbederne.
8. Sæt dejen til hævning i 45 min.
9. Form dejen til ca. 16 boller, eller skær den i 16 stykker med en paletkniv for et mere rustikt look.
10. Kom bollerne på en bageplade med bagepapir, og lad dem hæve 35 min.
11. Pensl bollerne med lidt vand eller mælk og drys med græskarkerner.
12. Bag bollerne ved 225 grader i ca. 15 min